Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η δημοκρατία του κυρίου Τσανς

Ο κύριος Τσανς διασχίζει το Ποτάμι

Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, όπως η δική μας, ο καθένας έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν ή του εκλέγεσθαι. Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις…

Για να εκλέξεις ελεύθερα πρέπει, στις περισσότερες περιπτώσεις, να διαθέσεις σχεδόν έναν ολόκληρο μισθό (αυτόν που η μνημονιακή κυβέρνηση θεωρεί αρκετό για να ζήσεις) σε βενζίνες, διόδια ή ναύλα, σε φαγητό και πιθανά σε μια διανυκτέρευση. Εκτός κι αν σε πάει στο χωριό σου κάποιο από τα κόμματα που παίρνουν τεράστια κρατικά κονδύλια επειδή στο παρελθόν υπήρξαν μεγάλα. Με μια μικρή παραχώρηση εκ μέρους σου: Να τους ψηφίσεις.

Για να ασκήσεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ιδιαίτερα αν η άποψή σου είναι παντελώς διαφορετική ή καινοτόμα και απαιτείται ένας δικός σου σχηματισμός για να εκφραστείς. Εδώ χρειάζεσαι μισθούς πέντε χρόνων και είναι ζήτημα αν θα πιάσεις το 1%, κι ας είσαι η μετεμψύχωση του αρχαίου Περικλή…

Παραδείγματος χάριν στις επερχόμενες ευρωεκλογές: Η «εγγύηση» για να συμμετέχεις είναι 3.000 ευρώ και δεν επιστρέφεται εκτός κι αν νικήσεις. Κάθε ένας από τους υποψηφίους πληρώνει παράβολο 150 ευρώ (150Χ42= 6.300). Θέλεις και 11.000 για να τυπώσεις τα ψηφοδέλτια, με γενναία έκπτωση από τον φίλο σου τον Μπάμπη που έχει τυπογραφείο, κι άλλες 8.000 τουλάχιστον για να τα στείλεις στα εκλογικά κέντρα. Δεν θα δώσεις κι άλλα 20.000 ευρώ για ένα πανό έξω από το σπίτι σου, καμιά δεκαριά αφίσες, κάποια φειγ-βολάν, μερικά έντυπα με το πρόγραμμά σου; Δεν θα κεράσεις και τους καφέδες αν έρθουν δέκα φίλοι να σε ακούσουν στη καφετέρια;

Κι ας πούμε ότι κουτσά στραβά, με ρεφενέ, τα βγάζεις όλα αυτά. Ποιο κανάλι, ποιο ραδιόφωνο και ποια εφημερίδα θα σου δώσει βήμα να πεις ποιος είσαι και τι έχεις να πεις; Θα παίρνεις τηλέφωνο το Ε-Σου-Ρου αλλά κανείς δεν θα το σηκώνει.

Οπότε, τι λες; Ασ’ το καλύτερα;
Όχι! Στη δημοκρατία μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ως γνωστόν. Υπάρχει πρόβλεψη και γι’ αυτό: Πηγαίνεις σε κάποιον που έχει πολλά λεφτά και πολλά ΜΜΕ και αν δεν σε έχει προλάβει κάποιος άλλος, σε υιοθετεί.

Τότε κάνεις καμπάνια που θα ζήλευε και ο Μπάρακ Ομπάμα. Στα κανάλια κάθε μέρα, στα πρωτοσέλιδα, περιοδείες με πούλμαν και αεροπλάνα ανά τη χώρα με ένα στρατό από πίσω που μοιράζει φωτογραφίες σου, πρώτο τραπέζι πίστα στα γκάλοπ, γκλαμουριά βρε παιδί μου… Με μια μικρή παραχώρηση εκ μέρους σου: Να λες αυτά που θέλει το αφεντικό σου. Κάτι που εδώ που τα λέμε απλουστεύει τα πράγματα, γιατί εκείνο που θέλει το αφεντικό σου είναι να μιλάς ακατάπαυστα χωρίς να λες τίποτα.

Όλα τα υπόλοιπα ασ’ τα σε κείνον. Ξέρει πως θα τα χειριστεί.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το τέρας που γελά και κλέβει

Μπροστά στη διαφαινόμενη πανωλεθρία τους στις ευρωεκλογές,  οι συνεταίροι της ευρώδουλης κυβέρνησης υπόσχονται να μοιράσουν πεντακοσάρικα σε μερικές από τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που εξαθλίωσαν.

Αυτό, όπως φαίνεται, θα είναι το βασικό τους επιχείρημα μέχρι τις 25 Μαΐου. Με αυτό ελπίζουν να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, ώστε να σταθούν στα πόδια τους και την επόμενη μέρα να του αποκαλύψουν το νέο κύκλο μνημονίων και οδυνηρών μέτρων που έχουν στα συρτάρια τους.

Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε πως αυτά τα προεκλογικά πεντακοσάρικα κλάπηκαν από τις τσέπες ανθρώπων που αναγκάζονται σήμερα να στερούν βασικά πράγματα από την οικογένειά τους. Από τις τσέπες συνταξιούχων που είναι υποχρεωμένοι να συντηρούν τα άνεργα παιδιά τους. Από συνανθρώπους μας που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία…

Εκτός όμως από την αλγεινή εικόνα να τους βλέπουμε να πανηγυρίζουν με τα αιματοβαμμένα λάφυρα στα χέρια, συνεχίζουν να διασύρουν ανερυθρίαστα την πατρίδα μας ψευδόμενοι ασύστολα οι ίδιοι και τα ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν.

Οι Γερμανοί εμμέσως πλην σαφώς μας αποκαλούν κρετίνους που με χρέος δυσθεώρητο που διαρκώς αυξάνεται, με ΑΕΠ που διαρκώς συρρικνώνεται, με κατανάλωση που εκμηδενίζεται και με ανεργία που καλπάζει, ισχυριζόμαστε ότι πετύχαμε… πλεόνασμα. 

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (IFO) του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, δηλώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση σαφώς και δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. Η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας και θα είχε αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση προ πολλού, εάν οι ιδιωτικές πιστώσεις δεν είχαν αντικατασταθεί από πιστώσεις με χαμηλό επιτόκιο από τα κράτη-μέλη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και δημοσιεύματα της αμερικανικής Wall Street Journal και του βρετανικού Guardian. Αναφέρουν πως μετά από μια τετραετία «διάσωσης» η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι «η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 23%, ότι η κατανάλωση έχει πέσει λόγω μειώσεων αποδοχών και ότι λόγω του χρέους που έφτασε πάνω από 170% του ΑΕΠ θα χρειαστεί κούρεμα ή τρίτο πακέτο δανεισμού…»

Όλοι οι παραπάνω κατηγορούν επίσης την τρόικα και την Κομισιόν για συνενοχή στα «μαγειρέματα», με «παραποίηση και επιλεκτική χρήση μεμονωμένων στοιχείων». Οι λόγοι είναι πολιτικοί, σημειώνουν, με στόχο την παραπλάνηση του κόσμου εν όψει των ευρωεκλογών.

Μήπως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πλέον όλοι οι Έλληνες πως το ευρώ και οι μηχανισμοί του είναι ένα τερατώδες κατασκεύασμα με πρόσωπο που μας χαμογελά και μας υπόσχεται, τη στιγμή που με τα χέρια του λεηλατεί τα εισοδήματα και τις περιουσίες μας;

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η τρόικα πίσω από την τρόικα

Η τρόικα έχει γίνει ο εφιάλτης μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Παρά το γεγονός όμως ότι όλοι μιλάμε γι αυτήν, σχεδόν καθημερινά, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει το ποιοί ακριβώς την απαρτίζουν στην πραγματικότητα.

Οι τρεις ελεγκτές, με επικεφαλής τον  Πολ Τόμσεν, γνωστό διεθνώς και ως «κατά συρροή οικονομικό δολοφόνο χωρών», οι οποίοι εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν είναι παρά υπαλληλίσκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία μεταφοράς εντολών σε αυτούς που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Τα πραγματικά αφεντικά που κρύβονται από πίσω είναι:

Το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο: «Ευαγή» ιδρύματα όπως η Goldman Sachs, η Black Rock, η J.P. Morgan και άλλα hedge fund, κατά κανόνα αγγλοσαξονικά, αναλαμβάνουν να αυγατίσουν τα κεφάλαια επιχειρηματιών αλλά και εμπόρων ναρκωτικών, όπλων ή ανθρώπων.
Τα τελευταία 10-15 χρόνια το σπορ αυτό έχει τεράστια άνθιση γιατί τα λεφτά «επενδύονται» σε χώρες και μάλιστα δεν τζογάρονται στην τύχη. Αν η χώρα-στόχος πρέπει να δείξει ανάπτυξη θα δείξει ανάπτυξη. Αν πρέπει να πτωχεύσει, θα πτωχεύσει. Αυτοί που το καθορίζουν είναι τα ίδια τα funds. Εκείνοι που εφαρμόζουν τα σχέδιά τους είναι οι κυβερνήσεις-μαριονέτες τους.
Τα λεφτά λοιπόν θα αυγατίσουν ούτως ή άλλως. Τον όποιο αστάθμητο κίνδυνο (π.χ. να ξυπνήσει ο λαός της συγκεκριμένης χώρας και να τους πάρει ο διάολος) τον αναλαμβάνει η διεθνής αστυνομία προστασίας των τοκογλύφων, το γνωστό μας ΔΝΤ, που παίρνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα: Αγγλικό δίκαιο, υποθήκευση των «ασημικών» της χώρας αλλά και της περιουσίας των ιθαγενών, ακύρωση κάθε «σπατάλης» που απορροφά «δικό τους»  χρήμα, όπως συντάξεις, υγεία, παιδεία κλπ.
Το σκηνικό είναι εξαιρετικά δελεαστικό για τους κεφαλαιοκράτες του πλανήτη. Έτσι σταμάτησαν να επενδύουν τα κέρδη τους σε ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, σε νέα εργοστάσια που δίνουν δουλειές κλπ, και τα παίζουν όλα εκ τους ασφαλούς στο παγκόσμιο αυτό καζίνο.

Η εγχώρια ελίτ: Πρόκειται για ένα μικρό αριθμό οικογενειών, οι περισσότερες από τις οποίες «φτιάχτηκαν» με λεφτά του δημοσίου ως προμηθευτές, μεσάζοντες, εργολάβοι κλπ. Ξεκίνησαν προωθώντας δικούς τους στην κυβέρνηση που τους έκαναν όλα τα χατίρια.  Σήμερα έχουν συγκεντρώσει τεράστιο πλούτο τον οποίο αυγατίζουν συμμετέχοντας,  ως καλοί πελάτες, στα παιχνίδια των funds που λέγαμε παραπάνω.
Επιπλέον ελέγχουν τις τράπεζες, πολλούς βασικούς τομείς της οικονομίας και τα ΜΜΕ, με τα οποία καθορίζουν το τι θα ψηφίσουν οι ιθαγενείς, ποιοι και πως θα κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο.
Μην σας ακούγεται υπερβολικό. Ο Τζορτζ Μικές, αρθρογράφος των Τάιμς του Λονδίνου έγραφε τη δεκαετία του ΄70: «Δώστε μου τα ΜΜΕ και σε λίγο καιρό θα κάνω τους Ρώσους καπιταλιστές, τους Αμερικάνους κομμουνιστές και τους Ινδούς να φάνε τις αγελάδες τους».

Η ευρωζώνη: Με τη δημιουργία της έστησε το «πεδίον δόξης λαμπρόν» για να παίζεται αυτό το θεάρεστο παιχνίδι στη γηραιά ήπειρο και επιδίωξή της είναι να βάλει κι άλλες χώρες στη φάκα, όπως την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κλπ, προκαλώντας πολέμους και συμμαχώντας με διεφθαρμένες ή ακόμα και ναζιστικές κυβερνήσεις.
Το πηδάλιό της κρατά η μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης, η οποία φροντίζει η ίδια να βγει κερδισμένη από αυτήν την ουνικής έμπνευσης λεηλασία των λαών της Ευρώπης, που συντελείται με όπλο το ευρώ, πυρομαχικά τα μνημόνια και κανόνες Μάαστριχτ…
Όλο αυτό το ωραίο “colpo grosso” περιβάλλεται με το άλλοθι της δημοκρατίας χάρη στη συντήρηση ενός ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το οποίο αυτοπροβάλλεται ως παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας και ως εγγυητής του κράτους δικαίου. Διακηρύσσει δε πως θεμελιώδεις αξίες του είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, ο σεβασμός και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες τέτοιες πομφόλυγες…

Εάν λοιπόν εν όψει των ευρωεκλογών, και παρά το γεγονός ότι εδώ και τέσσερα χρόνια ρημάζουν συστηματικά το εισόδημα και την αξιοπρέπειά σας, καταστρέφουν τη χώρα σας και διεθνώς στήνουν σκηνικό τρίτου παγκοσμίου πολέμου, στο νου σας δεν έρχεται τίποτε άλλο παρά μόνο δύο επιλογές:
- να τους ξαναψηφίσετε, «μπας και..» ή
- να μην πάτε να ψηφίσετε καθόλου «τους αλήτες…»,
να ξέρετε πως κάποιος μπήκε μέσα στο κεφάλι σας και κάνει κουμάντο. Σας σπρώχνει εκεί ακριβώς που θέλει το σύστημα, ώστε να διαιωνιστεί επιτείνοντας το δικό σας δράμα.


Πετάξτε τον έξω, επιλέγοντας αυτό ακριβώς που φοβάται. Τι φοβάται;  Αυτό που προσπαθεί να πείσει εσάς να φοβάστε: Την έξοδο από το ευρώ και τη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα.

Το λιμάνι… φεύγει

Πουλάνε την Ελλάδα λες και είναι το χωράφι τους, κληρονομιά από τον παππού τους. Και το κάνουν τόσο ξεδιάντροπα όπως έκαναν και κάνουν το κάθε τι στη θητεία τους.

Τώρα εκποιούν το λιμάνι του Πειραιά εν κρυπτώ, σαν άθλιοι πλιατσικολόγοι του Αλάριχου, του πρώτου στην ιστορία Γερμανού που λιγουρεύτηκε την Ελλάδα, ήρθε και τη λεηλάτησε.

Με ένα «διεθνή διαγωνισμό» μόνο κατ’ όνομα, αφού οι όροι του δεν δημοσιεύθηκαν ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -παραβιάζοντας πλήρως τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης- πωλούν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ. Στρεφόμενοι δε προς τον ελληνικό λαό του λένε πως θα πρόκειται για… επένδυση.

Σαν να λέμε πως επειδή έχεις χρέη και πουλάς κοψοχρονιά το μισό σου σπίτι, με την πράξη σου αυτή επενδύεις στο… σπίτι σου.

Μετά από προσφυγή φορέων του Πειραιά, το θέμα είναι τώρα στα χέρια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κανονικά δεν θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η απόφαση.

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλά επικίνδυνος

Αυτή η απίστευτη ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο του της ενοχλητικής για τους Τούρκους ελληνίδας μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν έτυχε μεγάλης δημοσιότητας, όπως της άξιζε.

Μάθαμε ότι οι αντίπαλοι μίλησαν για «ατόπημα», «γκάφα», «τεμενά στον Ερντογάν», ότι οι φίλοι έψαχναν ματαίως για επιχειρήματα ή κρύφτηκαν μέχρι να περάσει η μπόρα και ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε στην προσφιλή της μέθοδο: μάσησε τα λόγια της εφαρμόζοντας την αρχή του «όταν δεν ξέρεις που πας, όποιο δρόμο και να πάρεις, εκεί θα σε βγάλει».

Μάθαμε επίσης ότι στα κομματικά γραφεία, των συνεταίρων στη κυβέρνηση και των παραρτημάτων τους (Ελιά, Ποτάμι κλπ) έτριβαν τα χέρια τους, κρίνοντας το γεγονός αυτό σαν σημάδι ψαλιδίσματος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει πως θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να εξαπατούν και να λεηλατούν τον τόπο, υπηρετώντας ως δούλοι τη διεθνή τοκογλυφία.

Μέχρι εκεί... Όμως το θέμα δεν είναι απλά μια διασκεδαστική γκάφα από την οποία κερδίζουν οι κυβερνώντες, χάνουν οι επίδοξοι διάδοχοί τους και πάμε παρακάτω να δούμε τι θα γίνει μέχρι τις κάλπες…

Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή αιχμάλωτη σμήνους κορακιών που την κατασπαράζουν και η δραστική αντίδραση του λαού της έχει αργήσει επικίνδυνα πολύ για την επιβίωση της. Βλέπουμε αυτές τις εκλογές  -έστω κι αν είναι ευρωεκλογές- σαν δημοψήφισμα όπου ο λαός θα φωνάξει «φτάνει πια» και θα απαιτήσει αλλαγή πορείας άμεσα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Και ας πούμε ότι πράγματι η ΝΔ συντρίβεται κι έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑ.Ο.Σ. Πρωταγωνιστής γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο θα συνεχίσει την καταστροφική για τον τόπο οικονομική πολιτική, διατηρώντας το ευρώ -και συνεπώς ακολουθώντας πιστά όλους τους κανόνες που επιβάλλει η ευρωζώνη στα μέλη της- αλλά θα ανοίξουμε και άλλες πληγές:

Το «έλα μωρέ, τι Έλληνες, τι Τούρκοι οι μουσουλμάνοι στη Θράκη» οδηγεί ευκόλως στο «έλα μωρέ τι ελληνικά τι τούρκικα τα ξερονήσια, τα νησιά, η Πελοπόννησος, η Αθήνα…»

Είναι όντως ωραία να ζεις σε ένα κόσμο αγγέλων όπου δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες, άρα ούτε και απληστία ή φτώχεια και κανένας λόγος για να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς, οπότε δεν  χρειάζονται χώρες, σημαίες και σύνορα –που είναι το απώτερο όραμα της αριστεράς και το περιγράφει εξαιρετικά ο Τζον Λέννον στο «Imagine».

Όταν όμως ζεις σε μια κακόφημη γειτονιά με γείτονες κλέφτες και ληστές που επιβουλεύονται την ιδιοκτησία σου, ως καλός άνθρωπος που είσαι θα αφήσεις την πόρτα ανοιχτή πέφτοντας το βράδυ για ύπνο; Τότε δεν είσαι αριστερός, είσαι κάτι άλλο. Και επειδή οι πραγματικοί αριστεροί δεν είναι «κάτι άλλο», απλά δεν είσαι αριστερός.

Και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να το λέμε συνέχεια αυτό από τώρα, γιατί θα βγουν μεθαύριο και θα λένε πως η χώρα κατασπαράχτηκε από τα κοράκια και διαμελίστηκε από τους Τούρκους με κυβέρνηση της… αριστεράς.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Όταν την πατρίδα την έσωζαν Έλληνες


Ο ελληνικός λαός δεν ζει μια τυχαία τραγωδία. Το κόλπο ήταν στημένο από την εποχή Σημίτη.

Η χώρα μπούκωσε με «φτηνά» δάνεια για να κάνει ολυμπιακές φιέστες και φαραωνικά έργα τύπου Ρίο-Αντίρριο, ενώ ο κόσμος πιέζονταν ασφυκτικά από τα μέσα ενημέρωσης να πάρει δάνεια για σπίτι, επισκευές, αυτοκίνητο, κατανάλωση, ταξίδια, διακοπές…

Και γιατί να πει όχι; Η χώρα βάδιζε -όπως μας έλεγαν- με καλπάζουσα ανάπτυξη και το μέλλον φάνταζε τόσο λαμπρό που απαιτούσε να βάλουμε όλοι ρέιμπαν για να μην τυφλωθούμε.

Αφού μας φέσωσαν όλους, μας θύμισαν τις ελεγείες του Σόλωνα πως το χρέος σε μετατρέπει σε δούλο. Και σιγά που δεν το ήξεραν αυτό οι Γερμανοί, οι εμπνευστές του ευρώ, του σύγχρονου υπερόπλου με το οποίο σκοπεύουν να πάρουν εκδίκηση για την συντριβή του Χίτλερ, πραγματοποιώντας επιτέλους το προαιώνιο όνειρο τους για το μεγάλο Ράιχ.

Τα χρέη της χώρας προς τους απανταχού τοκογλύφους έχουν αναλάβει τα διαχειριστούν αυτοί που τα δημιούργησαν, βάζοντας το λαό να τα πληρώσει. Ο λαός όμως έχει και τα δικά του χρέη. Κι έτσι όπως κατάντησαν το εισόδημά του αδυνατεί να αντεπεξέλθει.

Αδιέξοδο και για κράτος και για πολίτες; Όχι βέβαια. Στη δημοκρατία των… αγορών δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σου παίρνουν την περιουσία, την αξία της οποίας έχουν φροντίσει προηγουμένως να ευτελίσουν. Έτσι, και μετά από αυτό πάλι τους χρωστάς. Παραμένεις δούλος τους δηλαδή.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση οι τράπεζες ωρύονται πως ζουν μια τραγωδία. Οι δανειστές δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και έχουν πρόβλημα ρευστότητας. Το ελληνικό κράτος, σαν καλός πατερούλης έρχεται και τους δίνει ένα πακτωλό δισεκατομμυρίων βγαλμένο από το αίμα του λαού του. Ούτε όμως τις κρατικοποιεί, ούτε τις αναγκάζει να σβήσουν τα «κόκκινα δάνεια». Που σημαίνει πως είναι ελεύθερες να αρπάξουν κάθε ελληνικό κεραμίδι και να το εκποιήσουν αντί πινακίου φακής στις διεθνείς σπείρες που καραδοκούν. Είναι η απόλυτη εφαρμογή του γνωστού δόγματος «και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή».

Μετά έρχεται πάλι το κράτος για να βάλει (δήθεν) φραγμό στην ασυδοσία και λέει: με 680 ευρώ το μήνα ένα ζευγάρι βγάζει τα προς το ζην. Αν έχει και δυο παιδιά του φτάνουν 1.300 ευρώ. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα δίνει στις τράπεζες!

Κανείς βεβαίως δεν αναρωτιέται πως αφού αυτές είναι -κατά την κυβέρνηση των χαρατσιών και της δουλοπρέπειας- οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», γιατί δεν τις καθιερώνει και σαν μισθούς των υπουργών, υφυπουργών και γραμματέων της, δίνοντας έτσι και το καλό παράδειγμα… «Χριστός και Παναγιά! Αυτά δεν φτάνουν ούτε για το νερό της πισίνας μας».

Να θυμηθούμε και πάλι τον Σόλωνα, ο οποίος όταν η Αθήνα πέρναγε κρίση χρέους ανέλαβε να τη σώσει. Η διαφορά όμως του Σόλωνα από τους σημερινούς «σωτήρες» ήταν πως εκείνος σκέφτονταν και έπραττε ελληνικά. Γι αυτό και όχι μόνο την έσωσε, διαγράφοντας μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεων, τα χρέη των Αθηναίων προς το δημόσιο και προς ιδιώτες, αλλά με τις πράξεις του άνοιξε το δρόμο για τον χρυσό αιώνα του Περικλή.

Οποία διαφορά με το σήμερα… Όπου και οι τρεις εξουσίες, νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική αλλά και η άτυπη τέταρτη, ο τύπος, δεν διαθέτουν το ανάστημα που ταιριάζει στον τίτλο τους. Θα λέγαμε πως δεν έχουν διόλου ανάστημα! …Και σωστά παρατηρεί ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης: «όσο μακριά και να κοιτάξω βλέπω γονατιστούς ανθρώπους».

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ο Λέννον, ο Τσίπρας κι ο Βαλς


Αυτή η Ευρώπη των αγορών -και όχι των λαών- έχει αρχίσει να δημιουργεί μια νέα γενιά πολιτικών. Το χαρακτηριστικό τους: Νέοι, ωραίοι, πολύ σοσιαλιστές, υπέρμαχοι του κοινωνικού κράτους, αποφασισμένοι για ρήξεις…

Όσο όμως ανεβαίνοντας πλησιάζουν την κορυφή, επιδίδονται σε κάτι οβίδιες μεταμορφώσεις που εκπλήσσουν ακόμα και τους χαμαιλέοντες.

Ο Μανουέλ Βαλς, ο δημοφιλής και σοσιαλιστής αστέρας της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας, είναι ο εκλεκτός του Φρανσουά Ολάντ (εκείνου, ντε, που θα έσπαγε τα μούτρα της Μέρκελ) για τη θέση του πρωθυπουργού. Ακόμα και όταν αναλάμβανε τα ηνία της δεύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης ορκίζονταν πως θα τιμήσει τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Γαλλίας αλλά θα επιτύχει τη δημοσιονομική εξυγίανση της χωρίς να πλήξει το κοινωνικό της μοντέλο.

Όλοι περίμεναν να δουν το θαύμα τού πως κάνεις ομελέτα χωρίς να σπας αυγά, ώσπου προχθές, παρουσιάζοντας το σχέδιό του για τη μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 50 δισ. ευρώ στο χρονικό διάστημα από το 2015 μέχρι τη λήξη της θητείας του, το 2017, αποκάλυψε πως θα περικοπούν 10 δισ. ευρώ από τον τομέα της Υγείας και άλλα 11 δισ. ευρώ από τις ευρύτερες δαπάνες του κοινωνικού κράτους. Στο μεταξύ παραμένει σε ισχύ το υφιστάμενο μέτρο του παγώματος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων…

Αυτό φυσικά χαροποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ελπίζει ότι θα είναι ο πρώτος που θα κάνει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά… Δηλαδή θα καταργήσει τα μνημόνια χωρίς να καταγγείλει τη συνθήκη του Μάαστριχτ που τα προϋποθέτει, για όποιον θέλει να είναι στο ευρώ.

Σημείωση: Το παραπάνω σχόλιο διαβάζεται καλύτερα υπό τους ήχους του τραγουδιού «Working Class Hero» του Τζον Λέννον, που λέει: «Υπάρχει χώρος και για σένα στην κορυφή. Πρώτα όμως πρέπει να μάθεις πως θα χαμογελάς καθώς θα σκοτώνεις, ώστε να μοιάσεις με τους άλλους τύπους εκεί πάνω…»

Ψαλίδι πάλι στις συντάξεις!


Σε ανύποπτο χρόνο, διαπλεκόμενος εκδότης, έλεγε στους διαδρόμους της εφημερίδας του πως 300 ευρώ φτάνουν και περισσεύουν για ένα συνταξιούχο.

Είχε υπολογίσει προφανώς το φόρο που πρέπει να πληρώνει, το χαράτσι για το σπίτι του, το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τη συμμετοχή του στα φάρμακα-μαϊμούδες που μας επέβαλλε η τρόικα, και του έμεναν και κάτι ψιλά για να πληρώνει το ληστρικό ΦΠΑ για 3-4 γιαουρτάκια το μήνα.

Αμ έπος αμ έργον τα Ες-Ες του ευρώ και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, βάλθηκαν να τα καταφέρουν. Και είναι κοντά: Από τον Ιούλιο οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται ξανά, μετά οι παροχές των μετοχικών ταμείων και τον Οκτώβριο «πρέπει να ξαναδούμε τις κύριες», γράφει το «Βήμα της Κυριακής» (19/4).

«Δεν φταίμε εμείς» θα πει η κυβέρνηση. «Το αναθεωρημένο μνημόνιο το προβλέπει και είναι προαπαιτούμενο για τη δόση μας». Οι βουλευτές αφού διυλίσουν τον κώνωπα θα καταπιούν την κάμηλο ως συνήθως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπόσχεται πως αν γίνει κυβέρνηση θα τα καταργήσει όλα πλην του ευρώ(!), κάνοντας τους οικονομολόγους όλου του πλανήτη να κρατούν τη κοιλιά τους από τα γέλια…

Αυτή τη κυβέρνηση πρέπει να τη διώξουμε κλοτσηδόν πριν καταστρέψει ολότελα τον τόπο. Οι ευρωεκλογές μας δίνουν την ευκαιρία για το πρώτο βήμα. Οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι με την κάλυψη του κράτους εργαζόμενοι, οι καταστηματάρχες που έβαλαν λουκέτο,  οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που καταστρέφονται, οι οικογένειες που πάγωσαν το χειμώνα και βλέπουν τα παιδιά τους να ξενιτεύονται, πρέπει να μετατρέψουν την 25η Μαΐου σε ημέρα δημοψηφίσματος:

"Παρ' τε το ευρώ σας και φύγετε από 'δω".


Για τη Γερμανία ρε γ@#*#ο!

Τα παπαγαλάκια της διαπλοκής (ένα μείγμα αργυρώνητων, βλακών και κάποιων ταλαίπωρων του στιλ «το ψωμάκι μας να βγάζουμε») σας λένε όλες τις ειδήσεις, εκτός από όσες είναι φανερό πως κάνουν κακό στο εν εξελίξει σχέδιο λεηλασίας της χώρας, το οποίο υπηρετούν τα αφεντικά τους.

Κι αυτές όμως οι ειδήσεις που λένε, αν και φαινομενικά αθώες, είναι κόλαφος για την πολιτική που ασκούν σε βάρος μας και σε βάρος της χώρας οι σύγχρονοι Εφιάλτες. Αρκεί να τις συνδυάσει και να τις συνθέσει κανείς -γιατί μόνο έτσι βγάζεις συμπέρασμα- πράγμα που δεν το κάνουν. Οι λίγοι επειδή γι αυτό πληρώνονται, οι περισσότεροι επειδή «ποτέ τους δεν διάβασαν Μαρξ»…

Προσέξτε αυτό:

Είδηση πρώτη: Σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ αναφέρει του ότι στη διάρκεια της πενταετίας της κρίσης, ο κάθε Έλληνας έχασε μεσοσταθμικά 4.400 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην πενταετία μάς άρπαξαν σχεδόν 50 δισ. ευρώ (4.400 ευρώ επί 11 εκατ. κάτοικοι).

Είδηση δεύτερη: Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Reuters μεταξύ οικονομικών αναλυτών στο διάστημα 10-14 Απριλίου, οι περισσότεροι από αυτούς προεξοφλούν πως η Γερμανία θα σημειώσει φέτος σχεδόν πενταπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από εκείνον του περασμένου έτους. Η πρόβλεψη τους, που συμπίπτει με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης, είναι για ανάπτυξη 1,8% φέτος και 2,0% το 2015 μετά το 0,4% που σημείωσε πέρυσι και ήταν η χειρότερη από την αρχή της παγκόσμιας κρίσης.

Είδηση τρίτη: Δηλώσεις Όλι Ρεν: «Τα μνημόνια στην Ελλάδα ήταν απαραίτητα γιατί έπρεπε να προστατευτούν οι γερμανικές τράπεζες από τα “ανοίγματα” που είχαν σε ελληνικά ομόλογα (με τα οποία προηγουμένως είχαν κερδοσκοπήσει ασύστολα). Ένα χρόνο πριν, ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκάλυπτε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ότι από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή λεγόμενα «πακέτα στήριξης» προς την Ελλάδα, τα κέρδη της Γερμανίας ξεπερνούσαν τα 15 δισ. ευρώ. Και όπως θα θυμάστε η ίδια η κυρία Λαγκάρντ του ΔΝΤ είχε ομολογήσει πως «τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας».

Είδηση τέταρτη: Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest Dimap, οι τέσσερις στους πέντε Γερμανούς πολίτες (το 80%) δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» ή «μάλλον ικανοποιημένοι» για την κατάσταση στη χώρα τους. Για το λόγο αυτό εμφανίζονται και τόσο ερωτευμένοι με την κυρία Μέρκελ, όσο περίπου ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος…


Και μόνο με αυτή τη σειρά να έβαζαν τις ειδήσεις, οι Έλληνες θα συνειδητοποιούσαν το βρώμικο ρόλο του ευρώ και στις εκλογές που έρχονται θα ψήφιζαν κατά 99,9% υπέρ της δραχμής. (Εξαιρούνται οι 20-30 οικογένειες που κυβερνούν αυτόν τον τόπο).

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα βυθίζεται

Τα θεατρινίστικα πανηγύρια της κυβέρνησης των πρόθυμων και η λυσσαλέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού από τα κεντρικά ΜΜΕ, δεν κρύβουν τη συνεχιζόμενη κατεδάφιση της χώρας που επιχειρείται μεθοδικά από ξένα κέντρα με όπλο το ευρώ και τα συνδεδεμένα με αυτό μνημόνια.

Σύμφωνα με τα δημοσιονομικά στοιχεία που κοινοποίησε τη Δευτέρα 14 Απριλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στη Eurostat, το ΑΕΠ της χώρας την περίοδο της μνημονιακής λεηλασίας (2010-2013), κατέγραψε απώλειες 40 δισ. ευρώ ενώ στο τέλος της περυσινής χρονιάς, το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε στο 175,1% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 318,7 δισ. ευρώ, από 303,9 δισ. ευρώ (157,2% του ΑΕΠ) το 2012.

Κι όσο το χρέος τραβά την ανηφόρα, προσέξτε πως χρόνο με τον χρόνο βυθίζεται το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν: Το 2010 ήταν 222,15 δισ. ευρώ, το 2011 κατέβηκε στα 208,53 δισ. ευρώ, το 2012 πήγε στα 193,34 δισ. ευρώ, το 2013 στα 182,05 δισ. ευρώ…

Οι περίφημες «θυσίες του ελληνικού λαού», για τις οποίες η κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα, δηλαδή η αφαίμαξη των εισοδημάτων με φόρους που θα έκαναν και Οθωμανό σουλτάνο να ντρέπεται, με ανελέητη σφαγή μισθών και συντάξεων και με πλήρη κατάργηση του κοινωνικού κράτους, δεν έπιασαν τόπο.

Και έπεται συνέχεια αν οι Έλληνες δεν βροντοφωνάξουν «φτάνει πια», σαρώσουν το σάπιο και με το δικό τους νόμισμα γίνουν νοικοκυραίοι στον τόπο τους.

Εν όψει Ανάστασης

Όσο και να προσπαθούν να στήσουν μια εικονική πραγματικότητα -εν χορώ, η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τα διεθνή funds των τοκογλύφων- οι ειδήσεις που έρχονται με καταιγιστικό τρόπο από το εξωτερικό, τους καταστρέφουν την παράσταση:

- Ο προϊστάμενος του αξιαγάπητου κ. Πόλ Τόμσεν, του ανθρώπου που δίνει εντολές στον… λαοπρόβλητο πρωθυπουργό μας και τις οποίες επικυρώνουν μετά οι άβουλοι βουλευτές, ολοκληρώνοντας έτσι το θεάρεστο έργο της καταστροφής της χώρας, μας έσκασε το μυστικό: πάμε για τρίτο μνημόνιο.
- Ο άλλος αξιαγάπητος κ. Σόϊμπλε, ο αρχιστράτηγος των εξελιγμένων γερμανικών «Πάντσερ» που ονομάζονται «Ευρώ», χαμογελά πανευτυχής που το ΔΝΤ συμφωνεί με την άποψη του για διαρκή μνημόνια.
- Ο ΟΟΣΑ μόλις ανακοίνωσε ποιά από τις 35 χώρες-μέλη του ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια 2013 στην φορολογική επιβάρυνση των τετραμελών οικογενειών. Η Ελλάδα φυσικά! Με ποσοστό 44,5% και ακολουθούμενη από τις άλλες (πλην Γερμανίας) χώρες της ευρωζώνης: Γαλλία 41,6%, Βέλγιο 41%, Αυστρία 38,4% κλπ.
- Ο ίδιος ο ΟΟΣΑ μας απονέμει και άλλο… «κύπελλο»: Είμαστε δευτεραθλητές της ευρωζώνης -μετά την Ολλανδία- με εντυπωσιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών, τη στιγμή που τα ταμεία μας ζουν διασωληνομένα.

Την Κυριακή έχουμε ανάσταση. Θα μας εμπνεύσει άραγε;

ΜΜΕ: Αποκλεισμένη η άποψη της πλειοψηφίας

Βιώνουμε μια ακόμη βάναυση παραβίαση βασικών κανόνων του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο όνομα της υποταγής της χώρας στο γερμανικό εργαλείο εξαθλίωσης και λεηλασίας που λέγεται ευρώ.

Ενώ διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τα ευρήματα των «επίσημων» γκάλοπ, όσο και τις διαθέσεις των χρηστών του ιντερνέτ που αποτυπώνονται σε διαδικτυακές μετρήσεις, παρατηρεί μια τεράστια μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ της δραχμής -η οποία μάλιστα μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας- τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης αγνοούν επιδεικτικά τους πολιτικούς φορείς και τις προσωπικότητες που υποστηρίζουν την ανάγκη μετάβασης στη δραχμή.

Πρόκειται για έναν αποκλεισμό που συνιστά δημοκρατική παρεκτροπή. Δεδομένου μάλιστα ότι η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε, γίνεται φανερό πως αυτή θα διεξαχθεί μέσα σε περιβάλλον τριτοκοσμικής χώρας υπό αυταρχικό καθεστώς μπανανίας. (…Και μιλάμε για εκλογές που θα αναδείξουν το νέο κοινοβούλιο της πολιτισμένης Ενωμένης Ευρώπης!).

Πριν από 6 μήνες ένα γκάλοπ της Public Issue –που αναπαρήγαγαν όλα τα συστημικά ΜΜΕ- έδειχνε πως μέσα σε ένα χρόνο οι «αρνητές του ευρώ» από το 31% πήγαν στο 47%. Επειδή η δυσαρέσκεια αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο σήμερα αυτοί οι άνθρωποι είναι η πια πλειοψηφία –και για πολλούς μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία.

Αυτή λοιπόν η πλειοψηφία είναι αποκλεισμένη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ αλλά και από την… «εθνική» ΝΕΡΙΤ που ήδη χρηματοδοτεί ο ελληνικός λαός. Αντιθέτως μετά μανίας επιδίδονται σε μια προσπάθεια κλοπής της ψήφου του έλληνα πολίτη κατασκευάζοντας και σπρώχνοντας ανώδυνες για τα μνημονιακά τους σχέδια επιλογές του τύπου «58», «Ελιά» και «Ποτάμι».
Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν αλλά θα το συνειδητοποιήσουν το βράδυ των ευρωεκλογών, είναι πως ο ελληνικός λαός άλλαξε ταχύτατα και εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Άλλαξε, δυστυχώς, βλέποντας τη δουλειά του, το εισόδημά του, την περιουσία του και τη χώρα του να καταστρέφονται με το ευρώ.

Ας ξεχάσουν λοιπόν την… «κατσίκα που μασάει ταραμά».
  

Don't worry, be happy...

Μείνετε ψύχραιμοι. Λεηλατούν την πατρίδα σας.

Έτοιμο το 3ο μνημόνιο

Οι πανηγυρισμοί για την απίστευτη επιτυχία της κυρίας Μέρκελ, του κ. Τόμσεν και της ελληνικής κυβέρνησης που διέσωσαν από κοινού την Ελλάδα, αφαιρώντας της σταδιακά όλα τα προσβεβλημένα από κακιά αρρώστια μέλη της (χέρια, πόδια, κεφάλι κλπ), δεν εξαντλούνται στα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των συστημικών εφημερίδων.

Το Βήμα της Κυριακής (13/4) πανηγυρίζει και εσωτερικά αφού έχει αποκλειστικές πληροφορίες για το… τρίτο μνημόνιο! Το οποίο, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση το έχει στα χέρια της και θα δοθεί στη δημοσιότητα μόλις υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα».

…Και μην σας εκπλήσσει που τα μνημόνια συνεχίζονται παρά τη διάσωσή μας. Θα είναι μια σειρά μνημονίων για τη σταθεροποίηση της υγείας μας. Αργότερα θα έχουμε τα μνημόνια ανάρρωσης και μετά τα μνημόνια πρόληψης πιθανού ξανακυλίσματος… Μέχρι να το καταλάβει ακόμα και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πως ευρώ χωρίς μνημόνια είναι ψαρόσουπα δίχως ψάρι…

Το τρίτο μνημόνιο λοιπόν, κατά το Βήμα -που είναι σε θέση να γνωρίζει- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ένα κύμα σκληρής φορο-επιδρομής,  δημιουργία μόνιμου μηχανισμού «κινητικότητας» στο Δημόσιο, (με βάση τον οποίο σε περίπτωση άρνησης του εργαζόμενου να τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα απολύεται), νέα αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας για ακόμη ευκολότερες απολύσεις, καθώς και πλήρη διάλυση του ότι έχει απομείνει στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα με περικοπές και μειώσεις στα επικουρικά ταμεία και στο εφάπαξ, αφού το κοινωνικό κράτος καταργείται και τα ταμεία θα στηρίζονται πλέον μόνο στις εισφορές των ασφαλισμένων τους.

Με άλλα λόγια, όπως θα αναλάβει κάποια στιγμή να μας εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα από αναδιανεμητικό μετατρέπεται σε ανακεφαλαιοποιητικό, απαλλασσόμεθα από τους συνταξιούχους και γλυτώνουμε το Grexit.

Νέοι πανηγυρισμοί!

Κάνει κυβίστηση η οικονομολογία;

Με πυροτεχνήματα και με την παρουσία της ίδιας της Αυτοκράτειρας, η φτωχική μας αποικία ολοκληρώνει τη μεγάλη γιορτή της ηρωικής εξόδου της στις αγορές.

Ένα μεγάλο κατόρθωμα που συνέπεσε με την επέτειο της εξόδου του Μεσολογγίου, μιας απονενοημένης πράξης που κάναμε την εποχή που ακόμα φερόμασταν ανόητα απέναντι στις αυτοκρατορίες…

Στο μεταξύ:

- Τα διεθνή τοκογλυφικά funds πανηγυρίζουν με το ανέλπιστο κέρδος που τους προέκυψε (επιτόκιο σχεδόν 5%, αγγλικό δίκαιο και τα σκυλιά δεμένα…).
- Η κυρία Μέρκελ μας λέει «μπράβο παιδιά, αλλά βάλτε τα κεφάλια μέσα γιατί έρχονται δύσκολα χρόνια».
- Ο κ. Σόιμπλε μιλά για ανάγκη νέας δόσης, όπως ακριβώς συνιστά στο πρεζόνι του και ένας έμπορος ναρκωτικών που σέβεται το επάγγελμά του.
- Και από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, την ώρα που ο κ.Σαμαράς βλέπει τα πυροτεχνήματα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρεζά Μογαντάμ του διαμηνύει ότι «το χρέος παραμένει πολύ υψηλό» και ότι «οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας (σ.σ. μνημόνια) θα είναι αρκετά μεγάλες τα επόμενα χρόνια».

Και εμείς οι ιθαγενείς αναρωτιόμαστε:

Αφού είμαστε… πλεονασματικοί γιατί δανειστήκαμε κι άλλα;
Αφού με την έξοδο αυτή αυξήσαμε το δυσθεώρητο χρέος μας κατά 3,5 δισ ακόμα, πως βγαίνει ο Βενιζέλος και λέει πως «τώρα αποδείξαμε ότι είναι βιώσιμο»!
Αφού εγκαταλείψαμε τις αγορές πανικόβλητοι τότε που το χρέος μας έφτασε το 120% του ΑΕΠ, τώρα που είναι στο 180% του ΑΕΠ γιατί ξαναβγήκαμε πανηγυρίζοντας;

Οικονομολόγοι όλου του κόσμου, ξεσκίστε τα πτυχία σας!



Η Ελλάδα που ονειρεύομαι

"Η Ελλάδα που ονειρεύομαι" Έργο Γερμανίδας καλλιτέχνιδας, δώρο της Μέρκελ στον Σαμαρά. 

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

Η Γερμανίδα καγκελάριος πατά τα ιερά χώματα πάνω στα οποία γεννήθηκε η δημοκρατία. Αποτίνει φόρο ευγνωμοσύνης στην τοπική ύπατη αρμοστεία για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην ισχυροποίηση του Βερολίνου και στα σχέδια της γερμανικής ελίτ για μια σταδιακή μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τέταρτο γερμανικό Ράιχ.

Η Αθήνα σε κατάσταση πολιορκίας. Στους δρόμους νεκρική σιγή με απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Μόνο τα κανάλια πανηγυρίζουν στα σαλόνια δοξάζοντας τους ξένους ηγεμόνες και στους ντόπιους υπαλλήλους τους.
- Αυτή τη «δημοκρατία» εννοούσαν πάντα οι Γερμανοί
- Αυτή τη «δημοκρατία» υπηρετούν και οι άβουλοι, μοιραίοι και δειλοί ντόπιοι υπηρέτες τους.

Πλάι στο αδικαίωτο Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Κάνδανο, στέκουν τώρα και 1,5 εκ. άνεργοι Έλληνες, οικογένειες με παιδιά που ξενιτεύτηκαν, κατεστραμμένοι έμποροι και επιχειρηματίες, απλήρωτοι εργαζόμενοι, λεηλατημένοι συνταξιούχοι…


«Όμως ο μαντατοφόρος τρέχει. Κι όσο μακρύς και να είναι ο δρόμος του θα φέρει / σε αυτούς που γύρεψαν να αλυσοδέσουν τον Ελλήσποντο / το φοβερό μήνυμα της Σαλαμίνας…» (Γ. Σεφέρης).


Το Μαξίμου υποδέχεται την Μέρκελ


Οι πύλες του... ανεξήγητου (;)

Κάτι ανεξήγητο συμβαίνει στη σχέση τρόικας-διαπλοκής με το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας.

Μόλις μαθεύτηκε τι περιέχει το πολυνομοσχέδιο για το γάλα, τα φάρμακα κλπ υπουργοί και βουλευτές φόρεσαν τα φυσεκλίκια τους, ανακάτεψαν τα γένια τους και πήραν σβάρνα τα κανάλια.

Σε έξαλλη κατάσταση ξεκίνησαν το αντάρτικο: «Αποκλείεται! Τι είναι αυτά τα πράγματα;  Η τρόικα, το γωνιακό μαγαζάκι που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, θα μας επιβάλλει τέτοιες αθλιότητες; Ούτε συζήτηση. Δεν περνάει! Τι; Θα καταστρέψουμε τη χώρα;»
Αθανάσιος Τσαυτάρης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Μιχάλης Κασσής (ο κύριος «Δεν ψηφίζω, τέλος»)  και ορισμένοι άλλοι…

Τελικά όλοι ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου! Κι εδώ είναι που το θέμα φεύγει από την αρμοδιότητα της πολιτικής αλλά και της λογικής και υπάγεται στις «Πύλες του Ανεξήγητου» του Κώστα Χαρδαβέλλα.

Μυστικό όπλο της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα; Εξελιγμένη τεχνολογία, κληρονομιά από εξωγήινους αστροναύτες; Ό,τι και να είναι γιατί δεν το δίνουν και στον πρωθυπουργό που τρέχει ο κακόμοιρος να βάλει αναχώματα στη λαϊκή οργή με τις πενταροδεκάρες του πλεονάσματος;

Ίσως γιατί είναι πολλά τα λεφτά (μιας μαζικής παραγωγής του όπλου).


Και εν πλήρη συγχύσει και ένοχος

Μέσα σε τρία χρόνια ο αριθμός των ανασφάλιστων που καταφεύγουν για δωρεάν περίθαλψη στους «Γιατρούς του Κόσμου» τριπλασιάστηκε. Το 25% είναι μικρά παιδιά που τα περισσότερα πρέπει να εμβολιαστούν. Τελικά εμβολιάζονται τα μισά από αυτά γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια…

Δεν πρόκειται για ανταπόκριση από το Νταρφούρ. Είναι μια ακόμα θλιβερή εικόνα από την Ελλάδα της «πολιτισμένης» ευρωζώνης, την οποία μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά απέφυγαν να προβάλλουν τα κανάλια της ευρω-συνωμοσίας μη και χαλάσει η σούπα του… success story.

Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε αντιληφθεί το πρόβλημα και την ίδια ώρα απτόητος, σε ένα συνέδριο των Financial Times περιέγραφε στο εμβρόντητο ακροατήριο  «τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτύχει η χώρα τα δύο τελευταία χρόνια».

Και κατέληξε παραληρώντας: «Είμαι πολύ υπερήφανος που ψηφίζω τα μνημόνια. Πραγματικοί ήρωες είναι αυτοί που κρατούν την Ελλάδα όρθια λέγοντας «ναι σε όλα». Και με περηφάνια σας λέω πως τώρα βρισκόμαστε στην έξοδο». (Ποιοι βρίσκονται σε ποια έξοδο, δεν το διευκρίνισε).


Κάποτε ο βασιλιάς Κάρολος ο Β’ της Αγγλίας, αντικρίζοντας ένα δήμιο αναρωτήθηκε: Απορώ πώς ένας τόσο ηλίθιος άνθρωπος καταφέρνει να θεωρείται τόσο χρήσιμος.

Οι Ουκρανοί αγάλλονται...

"Λοιπόν σύντροφοι, πως είναι ο καπιταλισμός;" (Λένιν)

Φασίστες δεν είναι μόνο στη Χ.Α.

Σε πιάνει ναυτία να ακούς το δεξί χέρι του πρωθυπουργού (τον… «γεννημένο αντικομουνιστή», κατά δήλωσή του) να μιλάει με έναν φασίστα, να του αποκαλύπτει πως η δικαιοσύνη υπακούει σε εντολές υπουργών και να κοσμεί με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου το… φίλο του, τον πρωθυπουργό.

Βέβαια το ξέρεις ότι ζεις στην πιο διεφθαρμένη πολιτικά χώρα της Ευρώπης, πράγμα εντελώς φυσιολογικό αφού οι κουμανταδόροι της ευρωζώνης και οι συνεργάτες τους -κάποιοι απάτριδες ντόπιοι επιχειρηματίες- αναζητούν τους πλέον πρόθυμους Έλληνες να υπηρετήσουν τα ανθελληνικά σχέδια. Και τέτοιους «Έλληνες» βρίσκεις μόνο στα σκουπίδια…

Αρχίζεις όμως και πείθεσαι πως το καθεστώς που σε κυβερνά εκτός από διαφθαρμένο, είναι και κάτι άλλο, ακόμα πιο επικίνδυνο. Προσέξτε το σκηνικό:

Οι εντολές διοίκησης της χώρας έρχονται από το εξωτερικό (κυρίως με email) και στοχεύουν στη καταστροφή της παραγωγικής σου βάσης, ώστε να είσαι αναγκασμένος να ζεις με δανεικά τα οποία δεν μπορείς να αποπληρώσεις, οπότε οι δανειστές κατάσχουν τους πλούσιους πόρους σου.
Διαλύουν τη δική σου αγορά ώστε να εισβάλλουν οι πολυεθνικές τους και να μην βρουν αντίπαλο.
Διαλύουν και το κράτος αφήνοντας να λειτουργούν μόνο οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της εφορίας και των τραπεζών καθώς και η αστυνομία για να κρατάμε τα σκυλιά δεμένα.
Επιβάλλουν παράλληλα τη φτωχοποίηση του λαού και την εξάπλωση της ανεργίας ώστε να κινεζοποιήσουν το εργατικό σου δυναμικό δημιουργώντας μια ζώνη φτηνής παραγωγής μέσα στην θεάρεστη Ευρώπη που ονειρεύονται.
Όχι περισσότεροι από 15-20 διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες (κατά το πλείστον κρατικοδίαιτοι), ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς και διατάσσουν τη κυβέρνηση να χαρίζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες τους, οι οποίες κάνουν απίστευτες απάτες και κανείς δεν πάει στη φυλακή.
Η οικονομική της πολιτική σχεδιάζεται από πολυεθνικές και τραπεζίτες και οι νόμοι συντάσσονται από επιχειρηματίες.
Οι φόροι και τα χαράτσια στους πολίτες επίτηδες υπερβαίνουν τις αποδοχές τους ώστε κάποια στιγμή να κλέψουν την περιουσία τους.
Οι βουλευτές είτε μετατρέπονται σε «γιες μεν» είτε διαγράφονται. Θεσμοί και δημοκρατία καταλύονται και το σύνταγμα αξίζει πλέον λιγότερο από όσο το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένο.
Η χώρα σου υπηρετεί, ως μέλος της ευρωζώνης, ένα απάνθρωπο οικονομικό σύστημα για χάρη του οποίου στηρίζει πρόθυμα ακόμα και ναζιστικά καθεστώτα (Ουκρανία) ώστε να βάλει κι άλλες χώρες στο κόλπο.
Σε εκείνες που αντιστέκονται στέλνει στρατεύματα, ονομάζει τους εκεί πατριώτες που αντιστέκονται «τρομοκράτες», τους βγάζει από τη μέση και κλέβει τους πόρους τους.

Όλα τα παραπάνω -δείγμα μόνο των όσων συμβαίνουν- σε πείθουν πως εκτός από διεφθαρμένο, το καθεστώς που σε κυβερνά είναι και φασιστικό.


Ξεμένουν από φορολογούμενους

Σε σταθερή πτώση βρίσκονται οι μισθοί στην Ελλάδα από τα μέσα του 2010 έως και το τέλος του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε ετήσια βάση, οι αποδοχές των εργαζόμενων στη χώρα μας μειώνονται διαρκώς επί 14 συναπτά τρίμηνα, από την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2010 έως και τα τέλη του 2013. Το 2013, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2012, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 12,4% το πρώτο τρίμηνο, κατά 9,1% το δεύτερο, κατά 2,2% το τρίτο κατά 9,1% το τέταρτο…

…Κι όλα αυτά ενώ μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν στο εξωτερικό, τα μαγαζιά βάζουν λουκέτο, ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, εγκαταστάτες ή συντηρητές καυσίμων βρίσκονται σε απραξία, το ένα-τρίτο του ενεργού πληθυσμού κάθεται, οι 7 στους 10 νέους είναι άνεργοι, και οι συνταξιούχοι παίρνουν κάθε μήνα και λιγότερα.

Για το 2013 η κυβέρνηση πανηγύρισε ένα ισχνό πλεόνασμα που το κατάφερε με πολλαπλασιασμό της φορολογίας, έκτακτες εισφορές, χαράτσια στα σπίτια, στο πετρέλαιο και θέρμανσης, εισιτήριο στα νοσοκομεία, εισφορές… «κοινωνικής αλληλεγγύης» κλπ με ταυτόχρονο κόψιμο κάθε κοινωνικής παροχής.

Για το 2014 μας απειλεί  με μεγαλύτερο πλεόνασμα. Που σημαίνει πως με δεδομένο ότι οι φορολογούμενοι μειώθηκαν σε αριθμό (λόγω ανεργίας, μετανάστευσης ή αυτοκτονίας) αλλά και αυτοί που απέμειναν να εργάζονται θα δηλώσουν φέτος μικρότερα εισοδήματα, το επιπλέον πλεόνασμα θα προκύψει από νέα χαράτσια. Στο νερό; Στον αέρα που αναπνέουμε; Στην κάθε λέξη που εκστομίζουμε; Ποιος ξέρει;

Αν δεν έχουν έμπνευση οι ντόπιοι γκαουλάιτερ, οι σαδιστές της ευρωζώνης έχουν σίγουρα λύσεις.

Θερμή υποδοχή Τόμσεν, τρόικας


Δήλωση νομιμοφροσύνης

Το «μαζί τα φάγαμε» απέκτησε και νεώτερη εκδοχή. Πιο σικ και πιο… «αριστερή» από εκείνη του τεράστιου σοσιαλιστή Θεόδωρου Πάγκαλου: «Η κρίση είναι δική μας»! Υπογραφή Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών στη πιθανή μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...

Που σημαίνει: Καλά μας κάνετε τέτοιοι «ανεπρόκοποι» και «σπάταλοι» που είμαστε. Που σημαίνει επίσης πως για τη διάλυση της οικονομίας μας,  τη φτωχοποίηση του λαού, τη εξαφάνιση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους κλπ δεν φταίει ούτε ο μηχανισμός των ξένων μονοπωλίων που λέγεται «ευρώ» ούτε η ιερά εξέτασή του που λέγεται «τρόικα». Εμείς φταίμε και άρα εμείς, σωστά, πληρώνουμε γι αυτό. Και θα συνεχίσουμε βεβαίως να πληρώνουμε –όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ- μέχρι να ξεπεράσουμε την κρίση «μας» αλλά και τις ενοχές μας για το κακό που προκαλέσαμε στην ευρωζώνη…

Ο κ. Δραγασάκης είναι οικονομολόγος και οφείλει να γνωρίζει πως:

Από το 1821 η Ελλάδα είναι δέσμια του χρέους. Όχι από ανάγκη ή επιλογή του λαού της αλλά επειδή έτσι τη θέλουν οι ξένοι, ώστε η χώρα μας να είναι διαρκώς εξαρτώμενη και διαρκώς λεηλατούμενη.
Από το 2001 με το ευρώ (που υπερασπίζεται ο ίδιος και το κόμμα του) θεσμοθετήσαμε αυτή την κατάσταση εκχωρώντας και επισήμως την οικονομική μας ανεξαρτησία. Οι συνθήκες του Μααστριχ και της Νίκαιας αλλά και η προσθήκη (το 2001) μιας ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 28 του Ελληνικού Συντάγματος -ως… καλωσόρισμα στο ευρώ- το διατυπώνουν σαφέστατα αυτό.
Με τα μνημόνια της… «σωτηρίας» που είναι προϋπόθεση για τους «πελάτες» του ευρώ ξεφτιλίσαμε πλήρως το σύνταγμα και τους θεσμούς μας, χάνουμε διαρκώς εισοδήματα, κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας, διαλύουμε το κράτος δικαίου και πρόνοιας, ξεπουλάμε τον πλούτο μας, βλέπουμε τα παιδιά μας να φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό… Και στο μεταξύ -παρά τις τόσες θυσίες- το χρέος μας αυξάνεται…

Αν αυτά δεν τα γνωρίζει δεν είναι οικονομολόγος. Αν τα γνωρίζει και μιλάει έτσι, ενώπιον μάλιστα γερμανών βουλευτών, τότε πρόκειται για ισχυρή διαβεβαίωση προς την Υψηλή Πύλη του Βερολίνου πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την ευρωδουλεία, δεν είναι αντι-μνημονικό κόμμα και μην ακούτε τι λένε οι αντίπαλοί μας και τι ονειρεύονται οι ψηφοφόροι μας…

«Το βασίλειό μου για μια… καρέκλα», δηλαδή.

Ξημερώνει η νέα Ελλάδα


Λόγια του Καραϊσκάκη

Η Ελλάδα, έχοντας απολέσει την ανεξαρτησία της για χάρη του ευρώ και με υποθηκευμένη την περιουσία της, γιορτάζει τη μέρα της… ανεξαρτησίας της.

Υπό την προστασία 3.000 αστυνομικών, ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ και με κάγκελα παντού -όπως ταιριάζει σε μια μπανανία- οι υποτιθέμενες «αρχές» της χώρας θα τιμήσουν τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τα άλλα τα παιδιά που έκαναν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνουν οι ίδιοι.

Πρόσβαση στο χώρο της παρέλασης θα έχουν μόνο οι διαθέτοντες καθαρά κοινωνικά φρονήματα και οι οποίοι θα εφοδιασθούν με προσκλήσεις και διαπιστεύσεις. Ο εχθρός λαός μπορεί να παρακολουθήσει ελεύθερα την παρέλαση από την τηλεόραση…

 Αν ζούσε ο Καραϊσκάκης θα ξανάλεγε όλα όσα απάντησε στον Μαχμούτ πασά όταν αυτός του ζήτησε να παραδοθεί.