Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Και εν πλήρη συγχύσει και ένοχος

Μέσα σε τρία χρόνια ο αριθμός των ανασφάλιστων που καταφεύγουν για δωρεάν περίθαλψη στους «Γιατρούς του Κόσμου» τριπλασιάστηκε. Το 25% είναι μικρά παιδιά που τα περισσότερα πρέπει να εμβολιαστούν. Τελικά εμβολιάζονται τα μισά από αυτά γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια…

Δεν πρόκειται για ανταπόκριση από το Νταρφούρ. Είναι μια ακόμα θλιβερή εικόνα από την Ελλάδα της «πολιτισμένης» ευρωζώνης, την οποία μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά απέφυγαν να προβάλλουν τα κανάλια της ευρω-συνωμοσίας μη και χαλάσει η σούπα του… success story.

Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε αντιληφθεί το πρόβλημα και την ίδια ώρα απτόητος, σε ένα συνέδριο των Financial Times περιέγραφε στο εμβρόντητο ακροατήριο  «τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτύχει η χώρα τα δύο τελευταία χρόνια».

Και κατέληξε παραληρώντας: «Είμαι πολύ υπερήφανος που ψηφίζω τα μνημόνια. Πραγματικοί ήρωες είναι αυτοί που κρατούν την Ελλάδα όρθια λέγοντας «ναι σε όλα». Και με περηφάνια σας λέω πως τώρα βρισκόμαστε στην έξοδο». (Ποιοι βρίσκονται σε ποια έξοδο, δεν το διευκρίνισε).


Κάποτε ο βασιλιάς Κάρολος ο Β’ της Αγγλίας, αντικρίζοντας ένα δήμιο αναρωτήθηκε: Απορώ πώς ένας τόσο ηλίθιος άνθρωπος καταφέρνει να θεωρείται τόσο χρήσιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου