Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το τέρας που γελά και κλέβει

Μπροστά στη διαφαινόμενη πανωλεθρία τους στις ευρωεκλογές,  οι συνεταίροι της ευρώδουλης κυβέρνησης υπόσχονται να μοιράσουν πεντακοσάρικα σε μερικές από τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που εξαθλίωσαν.

Αυτό, όπως φαίνεται, θα είναι το βασικό τους επιχείρημα μέχρι τις 25 Μαΐου. Με αυτό ελπίζουν να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, ώστε να σταθούν στα πόδια τους και την επόμενη μέρα να του αποκαλύψουν το νέο κύκλο μνημονίων και οδυνηρών μέτρων που έχουν στα συρτάρια τους.

Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε πως αυτά τα προεκλογικά πεντακοσάρικα κλάπηκαν από τις τσέπες ανθρώπων που αναγκάζονται σήμερα να στερούν βασικά πράγματα από την οικογένειά τους. Από τις τσέπες συνταξιούχων που είναι υποχρεωμένοι να συντηρούν τα άνεργα παιδιά τους. Από συνανθρώπους μας που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία…

Εκτός όμως από την αλγεινή εικόνα να τους βλέπουμε να πανηγυρίζουν με τα αιματοβαμμένα λάφυρα στα χέρια, συνεχίζουν να διασύρουν ανερυθρίαστα την πατρίδα μας ψευδόμενοι ασύστολα οι ίδιοι και τα ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν.

Οι Γερμανοί εμμέσως πλην σαφώς μας αποκαλούν κρετίνους που με χρέος δυσθεώρητο που διαρκώς αυξάνεται, με ΑΕΠ που διαρκώς συρρικνώνεται, με κατανάλωση που εκμηδενίζεται και με ανεργία που καλπάζει, ισχυριζόμαστε ότι πετύχαμε… πλεόνασμα. 

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (IFO) του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, δηλώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση σαφώς και δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. Η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας και θα είχε αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση προ πολλού, εάν οι ιδιωτικές πιστώσεις δεν είχαν αντικατασταθεί από πιστώσεις με χαμηλό επιτόκιο από τα κράτη-μέλη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και δημοσιεύματα της αμερικανικής Wall Street Journal και του βρετανικού Guardian. Αναφέρουν πως μετά από μια τετραετία «διάσωσης» η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι «η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 23%, ότι η κατανάλωση έχει πέσει λόγω μειώσεων αποδοχών και ότι λόγω του χρέους που έφτασε πάνω από 170% του ΑΕΠ θα χρειαστεί κούρεμα ή τρίτο πακέτο δανεισμού…»

Όλοι οι παραπάνω κατηγορούν επίσης την τρόικα και την Κομισιόν για συνενοχή στα «μαγειρέματα», με «παραποίηση και επιλεκτική χρήση μεμονωμένων στοιχείων». Οι λόγοι είναι πολιτικοί, σημειώνουν, με στόχο την παραπλάνηση του κόσμου εν όψει των ευρωεκλογών.

Μήπως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πλέον όλοι οι Έλληνες πως το ευρώ και οι μηχανισμοί του είναι ένα τερατώδες κατασκεύασμα με πρόσωπο που μας χαμογελά και μας υπόσχεται, τη στιγμή που με τα χέρια του λεηλατεί τα εισοδήματα και τις περιουσίες μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου